Categories: Sağlık

Diş Hastalıkları Ve Tedavisi

Ağız ve diş bakımı kesinlikle hafife alınmaması gereken ve aksatılmadan yapılması gereken bir sağlık işlemidir. İnsanlar yaşamlarını sürdürebilmek için yemek yemeye ve nefes almaya ihtiyaç duyarlar Ağız ve diş sağlığına dikkat edilmediği durumlarda yemek yemek güçleşmekte ve hatta işkence haline bile gelebilmektedir.

Ağızdan nefes aldığımız durumlarda ağzımızın içinde bulunan yararlı mikro organizmalar havanın içindeki zararlı maddelerin vücudumuza girmesine engel olurlar. Özellikle salgın hastalıklardan korunmada ağız bakımı oldukça önemli rol oynamaktadır. Ulusoy diş kliniği olarak alanında uzman Gebze diş doktoru kadromuz ile ağız ve diş bakımı konusunda ve diş hastalıklarında sizlere hizmet vermekteyiz.

Diş Çürümesi

Dişlerimiz üstte mine adı verilen sert bir tabaka ve altında daha yumuşak tabakalardan oluşmaktadır. Diş çürümesi sert tabaka olan minenin zarar görmesi ve onun altında yer alan dentin dokusu ile kökleri saran sert tabakanın yıkılması olayıdır. Dişlere en büyük zararı yediğimiz besinler vermektedir. Gün içerisinde tükettiğimiz aşırı şekerli ve asitli yiyecekler diş yüzeyine yapışarak mine tabakasının incelmesine ve yapısının bozulmasına neden olmaktadır.

Özellikle gün boyu çalışan insanlarda ve aşırı derecede şekerli ve unlu gıda tüketen kişilerce sıkla görülmektedir. Diş çürümesi ile birlikte dişler güçsüzleşmekte ve tüketilen besinler diş ağrılarına neden olabilmektedir. Düş çürümesi ile birlikte ağızda kötü kokuların oluşmasına da neden olabilmektedir. Ulusyos diş kliniğiniz uzman Gebze diş doktoru kadrosu ile diş çürükleri zamanında ve başarılı bir şekilde tedavi edilmektedir.

Diş Çürümesinin Önlenmesi ve Tedavisi

Dişlerin korunması ve sağlıklı gülüşlere sahip olabilmek için düzenli olarak dişlerin fırçalanması gerekmektedir. Diş fırçalamada kullanılan malzemelerde önem arz etmektedir. Gebze diş doktoru olarak diş sağlığınız için yararlı olacak doğru fırçaları ve macunları kullanmanız için sizlere yardımcı olmaktayız.

Diş fırçalamada doğru fırça türü, doğru macun ve diğer ekipmanların doğru seçilmesi gerekmektedir. Ayrıca fırçalama esnasında diş etlerine ve diş minesine zarar vermemek için doğru tekniklerin kullanılması gerekmektedir. Doğru malzeme ve teknikler için uzman bir diş doktorundan yardım alınabilir.

Diş çürümesi kanal tedavisi ve dolgu adı verilen bir yöntem ile tedavi edilmektedir. Ulusoy diş kliniği olarak alanında uzman hekimlerimiz ve son teknoloji ekipmanlarımız ile sizlere hizmet vermekteyiz.

Bu postu değerlendir.
Antalya Pusula

Recent Posts

Arabada Banyo Dolabı Taşınır Mı?

İnsanların evlerinde yapacakları düzenleme ya da yenilikler içerisinde yer alan banyo dolaplarının eve gelmesinde ya…

12 ay ago

Antalya Cankurtaran Kursu: Cankurtaran Eğitimi Alın

Antalya, Türkiye'nin güney sahilinde yer alan turistik bir şehirdir. Her yıl binlerce insan, Antalya'nın güzel…

1 yıl ago

Antalya Yüzme Kursu ile Yüzmeyi Siz de Öğrenin

Yaz aylarında sıcaklıkların yüksek olduğu Antalya'da, denizin tadını çıkarmak için birçok farklı seçenek mevcuttur. Bu…

1 yıl ago

Iqos Iluma Sigara Özellikleri

Sigaraların yaygınlaştığı bu dönemlerde iqos iluma özellikle elektronik sigaralar arasında daha çok kullanılan sigaralardan olmaktadır.…

1 yıl ago

Kalitenin Adresi Metpor Mantolama ve Söve

Evinizin dış cephesini yeniletmek ve onarmak istediğinizde bütün mantolama işlemlerinde bize ulaşabilirsiniz. Mantolama işlemi basit…

1 yıl ago

Bursa SPA Otelleri ile Unutulmaz Tatil Deneyimi

Karşılığı su ile gelen şifa olarak bilinen SPA tatili için aradığınız otel Bursa şehrinde onlarca…

1 yıl ago