Ekonomi

Bitcoin İle Benzerlik Gösteren 3 Kripto Para

Bitcoin, en popüler kripto paralar içinde yer alıyor. Piyasa değeri bakımından 1. sırada yer alan Bitcoin’in bu denli ilgi görmesinin neden ise en eski coin olması. Bununla birlikte Bitcoin, içerdiği teknoloji ile artık yeterince dikkat çekici değil. Bitcoin’den sonra geliştirilen kripto paralar, daha gelişmiş blokzinciri yapıları ile öne çıkıyor. Bitcoin ile benzerlik göstermesi ile ön plana çıkan kripto paralara bakıldığında, BTC’ye göre avantajlı olan birçok coin mevcut. Peki, Bitcoin ile benzer özelliklere sahip olan coin’lerde öne çıkanlar neler?

Bitgesell

Bitgesell, 2020 yılında geliştirildi ve kısa süre içinde ilgi gören altcoin’ler arasında yer aldı. Emma Wu tarafından geliştirilen kripto paranın özelliği, BTC ile aynı kod tabanında inşa edilmesi. Bu anlamda Bitgesell ile Bitcoin arasında ortak özellikler mevcut. Her iki coin de 21 milyon maksimum arz içeriyor. Ancak Bitgesell, Bitcoin’e göre birtakım ciddi farklar da sunuyor. Bu farklara bakıldığında, Bitgesell’in yarılanma süresinin kısalığı ilk sırada geliyor. Bitcoin ağında yarılanmalar 4 yılda bir gerçekleşirken, Bitgesell’de ise yarılanma her yıl oluyor. Bitcoin ağının yarılanmasının uzun sürmesi, coin üretimini 2140 yılında sonlandıracakken, Bitgesell’de ise arzın sona ermesi 30 yıl içinde tamamlanacak. Bu anlamda Bitgesell, gerçek değerine çok daha kısa sürede ulaşabilir.

Bitgesell’in Bitcoin ile önemli bir farklı, blok boyutunun küçüklüğü. Bu da ağın daha hızlı olmasını sağlıyor. BTC’de blok boyutu 4 MB olurken, Bitgesell ağında bir blok boyutu 0.4 MB. Bu da, BGL’nin en az 10 kat daha hızlı olmasının sebebi. Son olarak, Bitgesell’de uygulanan Segwit protokolü, BGL’nin güvenli olmasını sağlayan detaylardan. BGL simgesi ile işlem gören kripto para, Hotbit borsasında listeleniyor ve Crypto com üzerinden fiyatına erişmek mümkün.

Litecoin

Litecoin, Bitcoin’den sonra geliştirilen ilk kripto para olma özelliğine sahip. Hafif anlamına gelen Lite ifadesini barındıran coin, Bitcoin ağındaki birtakım eksiklikleri gidermek için geliştirildi. Litecoin, Bitcoin kod yapısı örnek alınarak geliştirilmiş ve amacı elektronik ödemelerde kullanım olan bir coin. Litecoin, Bitcoin’e göre işlem sürelerinin kısa olduğu ve daha düşük komisyonlarla coin göndermenin mümkün olduğu bir ağ. LTC simgesi ile işlem gören Litecoin, BTC’den farklı olarak 84 milyon arza sahip. LTC, Bitcoin gibi madencilik ile elde edilebilen bir coin.

Ethereum

Ethereum, teknik olarak Bitcoin ile benzerlik göstermemesine karşın, piyasa değeri ve kullanım alanının genişliği bakımından dikkat çeken bir proje. Bitcoin blokzinciri, ağ içindeki işlemlerin gerçekleşmesine olanak tanıyan özelliği ile öne çıkarken, Ethereum blokzinciri BTC’den farklı olarak üzerinde farklı uygulamaların, coin’lerin geliştirilebileceği bir ağ oldu. Bu yönüyle Ethereum, 2. nesil blokzinciri olarak ifade edildi. MANA coin ve SHIB coin gibi projelerin geliştirildiği bir ağ olan Ethereum ağı, Bitcoin’in ardından piyasa değeri bakımından 2. sırada yer alıyor. Bununla birlikte, Ethereum ağının bir maksimum arzının olmaması, soru işaretleri yaratabilir. Daha önce, maksimum arzı olmayan LUNA’nın değerinin, 100 dolarlardan 0’a yakınlaşması, birçok yatırımcının mağdur olmasına neden olmuştu.

Bitcoin benzeri kripto paraların özelliklerine bakıldığında Bitgesell, hem sınırlı arza sahip olması, hem de Bitcoin’e göre düşük yarılanma süresi içermesi gibi avantajları ile öne çıkmakta. Yatırımcıların yeni gözdesi olan Bitgesell, Hotbit borsasında listeleniyor.

Daha detaylı bilgi için aşağıdaki ilgili bağlantıları ziyaret edebilirsiniz.

http://bitgesell.de/en/
https://bitcointalk.org/index.php
https://coinmarketcap.com/tr/currencies/bitgesell/

Bu postu değerlendir.
Antalya Pusula

Share
Published by
Antalya Pusula

Recent Posts

Arabada Banyo Dolabı Taşınır Mı?

İnsanların evlerinde yapacakları düzenleme ya da yenilikler içerisinde yer alan banyo dolaplarının eve gelmesinde ya…

12 ay ago

Antalya Cankurtaran Kursu: Cankurtaran Eğitimi Alın

Antalya, Türkiye'nin güney sahilinde yer alan turistik bir şehirdir. Her yıl binlerce insan, Antalya'nın güzel…

1 yıl ago

Antalya Yüzme Kursu ile Yüzmeyi Siz de Öğrenin

Yaz aylarında sıcaklıkların yüksek olduğu Antalya'da, denizin tadını çıkarmak için birçok farklı seçenek mevcuttur. Bu…

1 yıl ago

Iqos Iluma Sigara Özellikleri

Sigaraların yaygınlaştığı bu dönemlerde iqos iluma özellikle elektronik sigaralar arasında daha çok kullanılan sigaralardan olmaktadır.…

1 yıl ago

Kalitenin Adresi Metpor Mantolama ve Söve

Evinizin dış cephesini yeniletmek ve onarmak istediğinizde bütün mantolama işlemlerinde bize ulaşabilirsiniz. Mantolama işlemi basit…

1 yıl ago

Bursa SPA Otelleri ile Unutulmaz Tatil Deneyimi

Karşılığı su ile gelen şifa olarak bilinen SPA tatili için aradığınız otel Bursa şehrinde onlarca…

1 yıl ago